Bøger om golf

“For Dummies” er en serie af bøger, hvor der bliver gennemgået hvordan du kan lære fx at male eller at bruge et styresystem som Windows. Der er blevet solgt over 200 millioner “For Dummies” bøger siden begyndelsen i 1991, og flere af disse bøger er “Golf for Dummies”.

Den seneste udgave af bogen blev skrevet af Gary McCord og udgivet tilbage i 2015. Her kommer du først og fremmest i gang med at lære historien bag golf, hvem der startede det, og hvordan man kan spille golf. Når du har gennemgået de første kapitler i bogen, så kan du for alvor lære at udvikle dit eget sving.

Tilbage i 2011 udgav Tiger Woods bogen “Tiger Woods: How to play golf”, hvor han gennemgår hvordan han spiller golf. Det er en god hjælp til at forbedre ens evner til at spille golf og mange anmeldelser fremhæver især bogens gode billeder og beskrivelser.

Hank Haney var Woods’ svingtræner i seks år, hvor Woods blandt andet vandt seks Majors. Haney valgte at stoppe samarbejdet med Tiger Woods i 2010, da han søgte nye udfordringer. Udfordringer havde Haney måske nok af i forbindelse med samarbejdet med den amerikanske golfstjerne.

Haney fulgte Woods i tykt og tyndt både på og udenfor golfbanen, og i bogen tegner han et portræt af et kompliceret menneske. Et kompliceret med problemer, som de fleste har hørt om og sidste år førte nedturen for Tiger Woods til, at han røg ud af top 100. Denne historie betyder blot, at der er flere, som har ekstra interesse i at læse om ham.

Alt i golfens verden handler naturligvis ikke kun om Tiger Woods. De to danske journalister Christian Mostrup og Leif Poulsen, som elsker at spille golf, har skrevet bogen Drømmegolf. Her besøger de to journalister 18 baner over hele verdenen. Det er en underholdende bog, som sikkert vil give dig lyst til at gøre de to mænd kunsten efter ved at spille golf på fx øen Mauritius.

Lisbeth Bender er golf-coach, og hun fokuserer på hvor vigtigt det er at besidde en mental balance, når man står på en golfbane. Det skriver hun om i bogen “spillet mellem ørerne”, som blev udgivet i 2014. Ved at læse denne bog kan du blandt andet tilrettelæge din egen 5-trins-strategi, som skal hjælpe dig med hvert slag i hver runde.

Drømmegolf og Spillet Mellem Ørerne er to bøger, som golfentusiaster kan købe hjemme i Danmark, hvor det ellers kan være svært at finde golfbøger. Derfor samarbejdede Dansk Golf Union med bogforlaget Schweizer Bogtryk samt golfentusiasten om online portalen golfbooks.dk. Siden er dog ikke længere online, hvilket tyder på, at det desværre ikke var en succes.