De fire major golfturneringer

I golfens verden findes der fire forskellige Major-turneringer, som alle golfspillere drømmer om at vinde. Der er tale om Masters Tournament, PGA Championship, U.S. Open og The Open Championship. Du kan læse om de fire turneringer i denne artikel.

Masters Tournament, som ofte blot bliver kaldt for “The Masters” eller U.S. Masters uden for USA er en af de største turneringer i verden, som især amerikanerne drømmer om at vinde. Turneringen bliver afholdt i Augusta i den amerikanske stat Georgia og det er den blevet siden marts 1934.

Jack Nicklaus har vundet turneringen seks gange, hvilket er det største antal i historien. Da han vandt som 46-årig i 1986 blev han også den ældste vinder nogensinde. Det er en spændende turnering at følge, hvor man nærmest aldrig kan gætte sig frem til, hvem der vil vinde. Kun Bubba Watson har vundet The Masters to gange mellem 2011 og 2018. Ellers er præmiepuljen på næsten to millioner dollars går til forskellige mænd hvert år i den seneste tidsperiode.

Professionals’ Golfers Association of America (PGA) står bag PGA Championship, som også er en majorturnering. Turneringen skifter værtsby hvert år, og PGA Championship bliver primært organiseret i den østlige del af USA. Faktisk er turneringen kun bliver afholdt i den vestlige del af USA ti gange i turneringens historie, som strækker sig over mere end 100 år.

Igen er det Jack Nicklaus, som har vundet turneringen flest gange i historien og det har han gjort fem gange. Dog er han ikke den eneste. Den amerikanske golfspiller Walter Hagen har også vundet PGA Championship fem gange i historien.

Indtil 2019 blev turneringen altid afholdt i midten af august i den tredje weekend før Labour Day, som er en stor begivenhed i USA. Dermed var det den fjerde og sidste major turnering i golfkalenderen. Men fra 2019 rykker turneringen frem til weekenden før Memorial Day og dermed bliver det til kalenderens anden major i løbet af året.

PGA Championship hopper altså ind i rækken før U.S. Open, som hidtil har været den anden major i golfkalenderen. United States Golf Association står bag turneringen, som bliver spillet i midten af juni, hvor turneringen falder sammen med fars dag. U.S. Open skifter ligesom PGA Championship værtsby hvert år. Den første værtsby var Newport i Rhode Island tilbage i 1895 og i 2018 var turneringen I Shinnecock Hills i New York.

De seneste år er det den amerikanske golfspiller Brooks Koepka, som har vundet i både 2017 og 2018. Men faktisk deler Willy Andersson, Bobby Jones, Ben Hogan og Jack Nicklaus rekorden for flest U.S. Open sejre med fire hver.

Den ældste majorturnering er The Open Championship, som stammer helt tilbage til 1860. Traditionelt set blev turneringen spillet i juli måned, men også her er der kommet andre boller på suppen ved at ændre det til at The Open Championship vil blive spillet i maj fra 2019 og frem.

Den største forskel fra de tre førnævnte majors er at The Open Championship er den eneste major, som ikke hører hjemme i USA. Det første Open Championship blev afholdt i Skotland i 1860 og siden da har det altid været en turnering, som hører hjemme i Storbritannien. Derfor overrasker det heller ikke, at det ikke er en amerikaner som er indehaver af rekorden. Det er nemlig Harry Vardon fra Jersey, som har vundet The Open Championship flest gange (6).