En introduktion til golf

Danskerne flokkes til de lokale golfklubber. For på trods af marginalt faldende medlemstal, så er der stadig over 150.000 danskere der tager del i denne traditionsrige sportsgren.

For nogle er sportsgrenen dog fortsat en lidt eksotisk en af slagsen. Hvad handler den egentlig om, og hvordan vinder man? Og en “bogey”, hvad er det mon for noget? Alt dette kommer vi ind på i denne korte introduktion til golf.

Basalt set er denne sportsgren yderst enkel. Du tager en golfølle og slår til en golfkugle. Målet er at få kuglen i hul. Det lyder måske enkelt, men er det langt fra. For de fleste mennesker, som aldrig har spillet golf før, kan det nemlig være svært blot at ramme kuglen. Så første skridt er at lykkes med det. Det handler så naturligvis om at få kuglen i hul med så få slag som muligt. En fuld runde golf består af 18 huller. Store spillere som Jack Nicklaus kan sagtens gå en så lang runde, mens nybegyndere ofte tager til takke med langt færre huller.

Som nybegynder skal du til at sætte dig ind i det store udvalg af golfkøller. Der findes masser af forskellige. Nogle er designet til at slå langt med, mens andre udelukkende benyttes til at putte med. Altså at få kuglen det sidste stykke i hul. Det er en hel videnskab for sig, og blandt de mest populære fabrikanter af golfkøller kan nævnes Callaway og Wilson.

Og så tilbage til de sjove navne. Havde du hørt om en “bogey” før? Og hvad med en “birdie”. Det er alt sammen navne, der beskriver, hvor mange slag du har slået, for at få kuglen i hul. Her er en meget lille liste over navnenes betydning:

  • Birdie: 1 slag under par
  • Par: Du gik runden på hullets forventede slag
  • Bogey: 1 slag over par

Held og lykke på golfbanen.