Kendte golfspillere

Takket været tv-dækning og kæmpe sponsoraftaler kombineret med store talenter, er der flere mænd og kvinder, som har formået at blive kendte navne i golfens verden. Vi kigger på nogle af dem i denne artikel.

Tiger Woods er et navn, som de fleste forbinder med golfens verden. Den amerikanske golfspiller har tjent mere end 110 mio. dollars på PGA touren og over 45 mio. euro på den europæiske tour. Det gør Woods til den bedst tjenende golfspiller nogensinde.

Woods er naturligvis ikke døbt “Tiger”. Hans rigtige navn er Eldrick Tont Woods. Woods blev født i december i 1975 i Cypress i Californien. Woods fik øgenavnet Tiger som en hyldest til hans fars ven Col. Vuong Dang Phang, som også havde været kendt som Tiger.

Woods blev professionel som 20-årig i august 1996. Med det samme indgik han sponsoraftaler med Nike og Titleist. Samme år blev han valgt til at være “Sportsman of the Year” i Sports Illustrated, og han blev også PGA Tour Rookie of the year.

Året efter vandt Woods sin første Major turnering. Ved at vinde The Masters slog Woods alle rekorder ved at være den yngste spiller nogensinde til at vinde den som 21-årig. Siden da har Woods vundet 79 PGA turneringer (heraf 14 majors), 40 europæiske turneringer og meget mere. Woods har dog haft det svært siden 2009 på grund af personlige problemer, som er gået ud over golfkarrieren. Dette har givet plads til at andre golfspillere kunne overtage rampelyset.

En af de unge nye stjernehåb er irske Rory McIlroy. McIlroy er en professionel golfspiller fra Nordirland, som blev født i maj 1989. McIlroy er også kendt i Danmark på grund af hans forhold til danske Caroline Wozniacki. McIlroy var forlovet med den danske tennisspiller, men den irske golfspiller brød forlovelsen, fordi han ikke var klar til at blive gift. Dog begyndte han at date amerikanske Erika Stoll året efter, og de blev også hurtigt forlovede i slutningen af året. Stoll og McIlroy blev gift i april 2017.

McIlroy er en af de fire spillere, som har formået at vinde tre major turneringer, inden han var 25 år gammel. Ud over Woods har også Jack Nicklaus og Jordan Spieth vundet tre majors i en ung alder.

På det seneste har den irske golfspiller haft udfordringer. Hen over vinteren 2017/2018 blev han skadet, og selv om han er kommet sig igen, har han ikke vundet nogle store turneringer for nylig. Selv nævner McIlroy niveauet, som gør det svært at vinde mere end fem majors turneringer. Det er faktisk kun Tiger Woods, som har formået dette. McIlroy er dog også rolig og langt fra utålmodig, da han regner med at spille professionel golf mindst 15 år endnu.

Det kan godt være, at det er svært at vinde mange majors med det høje niveau i mændenes golf, men der er flere kvinder, som har vundet en god håndfuld majors. Svenske Annika Sörenstam har tidligere sat rekorden for at vinde Årets PGA spiller flest gange (8), og svenskeren anses som den bedste kvindelige golfspiller nogensinde ifølge PGA. Den svenske golfspiller har vundet 10 majors mellem 1995 og 2005. Dog bliver Sörenstam overgået af amerikanske Patty Berg, som med sine 15 majorsejre mellem 1937 og 1958 er rekordholderen blandt kvindelige golfspillere med flest major-triumfer.